menu


maandag 22 januari 2024

ALCYONE PLEJADEN EXTRA 52: OORSPRONG VS, KOLONISTEN, BLOEDBAD INDIANEN, GENERAAL CUSTER, GEVECHTEN

 In deze nieuwe documentaire zullen we de authentieke geschiedenis zien van het ontstaan van de Verenigde Staten, waarbij de kolonisten vochten om een wild land te veroveren. Het was de bakermat van vrijheid en het land van mogelijkheden, maar niet alles is zoals de geschiedenisboeken ons hebben verteld. De expansie had als slachtoffers de inheemse volkeren die deze gebieden al duizenden jaren bewoonden, die werden misleid, wreed afgeslacht, vermoord, verdreven van hun land, om ze in reservaten te stoppen tot ze bijna uitgestorven waren.

Onder hen hadden Creek, Seminole, Arapaho, Cheyenne, Apache, Comanche, Kiowa, Sioux en andere volkeren hun eigen cultuur en land dat hen toebehoorde.

Maar hoewel ze werden afgeslacht, hadden ze de steun van machthebbers als Lincoln, George Washington, en van militairen als generaal Custer, die aan het hoofd stond van de 7e Cavalerie, die het niet eens was met de overheid en haar gretigheid om hen uit te roeien, alleen maar om zich meester te maken van hun land. Vandaag wordt Custer afgeschilderd als een indianenmoordenaar, maar dat beeld dat ze ons hebben doorgegeven is totaal verkeerd en vervormd, want hij verdedigde de rechten van de inheemse Amerikanen en respecteerde hen, zoals historici bevestigen. En hoe zit het met de weinige overlevende inheemse Amerikanen vandaag? Sommigen vochten in de wereldoorlogen om Europa te helpen bevrijden, anderen vochten aan de zijde van Francisco Villa in de Mexicaanse Revolutie en er zijn tegenwoordig ook beroemde afstammelingen van inheemse Amerikanen.