menu


dinsdag 1 november 2022

146: SCHATTEN HOLLE AARDE, KATHAREN-TEMPELIERS, PIRATEN, IRAM, OFIR, TROJE, SAFFIER

 De verborgen schatten nemen ons met onze verbeelding mee naar een wereld van piratenavonturen, van zoekers, van Arabische woestijnen of Caraïbische eilanden, vele schatten die nog niet gevonden zijn, zoals de schat van de Tempeliers, de Katharen in Montségur, de goudmijnen van Ophir van de wijze Salomo, andere zoals El Dorado, de schat van Lima en nog veel meer.

Sommige van deze schatten worden geassocieerd met de mensen die ze verstopten of de schepen waarmee ze vervoerd werden en die schipbreuk leden. Andere zijn mythische schatten bewaakt door mythologische wezens, of het nu reuzen, geesten of draken zijn. Ze kunnen ook betoverd zijn, andere brengen geschenken en vreugde aan hun eigenaars en kunnen alleen bereikt worden door een zuiver en rein hart... en sommige brengen alleen maar leed omdat ze betrokken zijn geweest bij diefstal, misdaden, ambities.

Dit is zo omdat zij niet behoren tot deze oppervlaktewereld van de planeet, maar tot haar binnenste, tot de magische wereld van de Agharti en haar prachtige steden, zoals Shamballah, Erks, Telos, ondergrondse steden bewoond door geëvolueerde wezens en vluchtelingen uit Atlantis, Lemurië en Hyperborea.

Het paradijs van onderwaterschatten is ongetwijfeld de Caraïbische Zee, met zijn duizenden schepen, galjoenen, fregatten, gezonken schepen sinds de ontdekking van Amerika, maar door de geschiedenis heen, over de hele planeet, vinden we vele andere zoals de Schat van Alarik, Priamus, die leidde tot de ontdekking van de mythische stad Troje, Iram van het Zand, de Schat van de grotten van Son Bhandar (India), het Saffieren Boek... en vele andere die nog ontdekt moeten worden.