menu


zondag 7 mei 2023

152: RICHARD BYRD, VLIEGENIER-ONTDEKKINGSREIZIGER POLEN, WEZENS, MEDAILLES, LEGAAT

 Deze nieuwe documentaire over de Holle Aarde is opgedragen als eerbetoon aan een groot man die, met grote moed en altruïsme, zijn leven heeft gewijd aan zijn land, de ontdekkingsreiziger, vliegenier en ontdekker, admiraal Richard Byrd, een grote held die zich van jongs af aan wijdde aan de verkenning en het onderzoek van de poolregio, met grote ontdekkingen zonder zijn meer menselijke en familiale kant uit het oog te verliezen.

Eén van zijn prestaties was de eerste te zijn die over de Noordpool vloog in 1926, met zijn kameraad Floyd Bennett, in een Fokker F-7 trimotor. Bij zijn terugkeer van deze prestatie werd hij met eer ontvangen en kreeg hij de Eremedaille van het Amerikaanse Congres. Zijn successen volgden elkaar op gedurende zijn hele leven. Hij ontving vele medailles en onderscheidingen, omdat hij altijd de luchtvaart en exploratie voor zijn land bevorderde, door het overwinnen van uitdagingen waar zijn moed en vaardigheid op de proef werden gesteld, niet zonder tegenslagen en moeilijkheden te moeten overwinnen, maar al zijn prestaties brachten hem roem en het aureool van een groot ontdekkingsreiziger en verkenner. Expedities naar Groenland, de Noordpool, Antarctica, intercontinentale vluchten en operaties zoals Highjump, Deep Freeze en andere missies.

Maar het meest ongelooflijke verhaal dat de admiraal in zijn dagboek vertelde, was de ontdekking in 1947 van de Aarde voorbij de Polen, de ontdekking van een gebied met groene valleien, bergen, bossen, en een stad bewoond door binnenaardse wezens, die hem uitnodigden om uit zijn vliegtuig te stappen om hem een boodschap door te geven. Echter, ondanks de grote ontdekking van de Holle Aarde, werd hem, nadat hij dit aan de autoriteiten had meegedeeld, bevolen te zwijgen, en hij werd gedurende vele jaren bedreigd en vergeten, zodat hij besloot zijn grote ervaring op te schrijven als legaat aan de mensheid.