menu


zaterdag 23 juli 2022

ALCYONE PLEJADEN EXTRA 25: ILLUSIONISME-MAGIE, GESCHIEDENIS, GOOCHELAARS, FAMILIAAL PLEZIER, GELUK

 Magie brengt ons geluk en ontspanning in deze moeilijke tijden van angst en onzekerheid waarin we leven. Het geeft ons de ruimte om de schoonheid van de verbeelding terug te vinden en weer een beetje kind te worden, met eenvoud en vreugde.

Doorheen de geschiedenis, van het klassieke Griekenland, het Verre Oosten, Egypte of het oude Perzië, zijn er gedocumenteerde verslagen van waarzeggerijen, metamorfoses, sprekende dieren, wandelende standbeelden, talismannen die ziektes genazen.

De "siddhi’s" of wonderbaarlijke krachten van de yogi's, zoals het aanraken van een object vanop afstand, het beheersen van de elementen... Het wonder van het touw waarmee de leerling-magiër opsteeg en verdween, of de grootse verhalen van prinses Sjeherazade in De Sprookjes van Duizend-en-één-nacht, voeren ons terug naar een tijd van onschuld en verwondering die het waard is te herwinnen. De wereld van geesten, toverlampen, vliegende tapijten, dappere prinsessen, paarden die door de lucht vliegen en helden... maken deel uit van onze jeugdherinneringen. Een wereld van verwondering en mysterie, waarin het onmogelijke werkelijkheid werd.

Later, in onze tijd, hebben illusionisten zoals Harry Houdini, de grote goochelaar en ontsnappingskunstenaar die de wereld versteld deed staan, David Copperfield en anderen, of het verbazingwekkende Cirque du Soleil, toen en nu de geest van de magie in stand gehouden, dankzij dewelke we de zekerheid hebben dat alles kan worden bereikt en dat magie in alles zit.