menu


dinsdag 18 juli 2023

157: GRIEKENLAND-INTERNE AARDE, OLYMPUS, ROBOTS, GENEESKUNDE-MUZIEK, HERMES, ATHENA

 Het oude Griekenland, als deel van Atlantis, was bezeten van voor ons onvoorstelbare vooruitgang, zowel op menselijk, technologisch als spiritueel niveau. De uitgebreide en wonderbaarlijke geschiedenis van de duizenden jaren oude Griekse cultuur is niet gebaseerd op mythologie of fabels, maar op het leven en de daden van de goden, halfgoden en helden, die een heel oude oorsprong hebben. Godheden die al sinds de oudheid in contact staan met mensen om hen te onderwijzen en te helpen in hun ontwikkeling.

De feiten verteld door vele bekende historici, denkers en filosofen, zoals Homeros, Hesiodos, Plato, Aristoteles, Socrates, die hebben gesproken over de grootsheid van dit volk, zijn echt en vormen de basis van onze westerse cultuur, een grote erfenis die deel uitmaakt van onze huidige tijd.

Zowel in oude mythen als in verhalen zijn er verwijzingen naar verschillende rijken en mysterieuze plaatsen die in verbinding staan met de Holle Aarde, plaatsen als de Olympus, de Tuin der Hesperiden of de wereld van Hades maken deel uit van deze magische plaatsen die tot op vandaag bestaan in het uitgestrekte ondergrondse rijk van de Agharti en andere plaatsen.

De lessen van goden zoals Hermes, met betrekking tot de innerlijke wereld, zijn caduceus en geneeskunde, de godin van de wijsheid Athena, die altijd de vrouwen wilde helpen, de tempels, het theater, de geneeskunde, de Eleusinische feesten, waar de mysteries met betrekking tot de innerlijke werelden van de Aarde werden gevierd... de sportspelen, processies zoals de Panathenea, het legaat van Hermes Trismegistus, en een heleboel mythen die ons de strijd van goed tegen kwaad leren en hoe de goden de mensheid altijd hebben gesteund, en nu het is onze beurt om onze plaats in te nemen.