menu


zaterdag 21 januari 2023

150: VERVLOEKTE FAMILIES, ARNAULT, HARRIMAN, KOCH, DUPONT, BUSH, WALTON, AL SAOED

 In deze videodocumentaire zullen we het thema van vervloekte dynastieën verder ontwikkelen. Normaal gesproken zijn deze families betrokken bij complotten over geld, fortuin, macht, rijkdom, maar ze zijn ook betrokken bij tegenslagen, schandalen, gewelddadige en vroegtijdige sterfgevallen, en zelfs moorden, die maken dat hun leden ongelukkig zijn, ondanks de positie of het geld en de bezittingen die al generaties lang zijn vergaard.

Zo hebben we families als de Du Ponts, die dankzij hun niet altijd eerlijke en transparante handel rijk zijn geworden ten koste van anderen. Er is ook de Bush-dynastie, een saga van meedogenloze en criminele politici die betrokken waren bij het begin van verschillende oorlogen en aanslagen zoals die op de Twin Towers, die dood zaaiden. En de beruchte familie Koch, eigenaars van een olieraffinaderij, nam deel aan vervalsing, diefstal en misbruik.

De Waltons, oprichters van de Walmart-supermarkten, hebben de markt gemonopoliseerd om hun normen op te leggen, maar er is veel dat ze daarachter verstoppen. Ook andere families, die behoren tot het koningshuis, zoals de Habsburgers, die leden aan erfelijke ziekten als gevolg van bloedverwantschap. De Al Saoeds, het Saoedi-Arabische koningshuis, die een strikte visie op de Islam promoten, vol regels, maar ondergedompeld zijn in moord, verraad, misbruik, allemaal omwille van buitensporige macht.