menu


dinsdag 13 december 2022

148: DYNASTIEVLOEKEN, ELITE GUINNESS, GETTY, FORD, ROTHSCHILD, ROCKEFELLER, MORGAN

 Als vervolg op het eerste deel over de vloeken van de dynastieën die de wereld hebben geregeerd, kunnen we in deze nieuwe documentaire de machtigste families van onze tijd zien die hun rijkdom hebben vergaard vanaf het midden van de 19e eeuw, met de industrialisatie van de verschillende landen, vooral in de VS. We hebben hier de Getty’s, de familie Guinness, de familie Hessen-Darmstadt, de Rothschilds, de familie Ford, de Vanderbilts, de familie Rockefeller, de familie J.P. Morgan, de Carnegies, en ook koninklijke families zoals de Hessen-Darmstadts, het Huis Hohenzollern, de Koninklijke familie van Nederland.

Het zijn beroemde en rijke families of dynastieën, maar tegelijkertijd de meest ongelukkigen, die nooit van hun fortuin hebben kunnen genieten en het heeft hen noch vrede noch geluk gebracht. Velen eindigden geruïneerd of leden onder tragedies en ongeluk.

Wat hadden deze families gemeen, behalve grote fortuinen? Waarom werden sommigen van hen "roofridders" genoemd? Toe-eigening van hulpbronnen via misbruik door middel van kolonialisme, slavernij, lijfeigenschap, het wegnemen van het leven van anderen, moord, bedrog, vernietiging om de rijkdommen van de wereld, olie, goud, diamanten, te ontginnen en te controleren. En dat niet alleen, maar ze hebben ook het internationale banksysteem, de Federal Reserve, in het leven geroepen om het spaargeld van de arbeidersklasse weg te nemen.

Ondanks hun rijkdom en macht leden zij onder talloze persoonlijke tragedies, ziekten, sterfgevallen, ontvoeringen, ongelukken, zelfmoorden, sentimentele mislukkingen en dus kan worden gezegd dat deze families een vloek hadden die van generatie op generatie werd doorgegeven.