menu


zaterdag 6 augustus 2022

ALCYONE PLEJADEN EXTRA 26: MAGIE-SHOW, TRUCS, HANDIGHEID, EMPATHIE, VAARDIGHEID, VEERKRACHT, VREUGDE

 In dit tweede deel van de trilogie over magie en illusionisme, zullen we zien dat magie ons heel ons leven vergezelt, en dat het nu hetzelfde is als duizend jaar geleden, en ook over duizend jaar hetzelfde zal zijn.

Wij hebben allemaal magie nodig, het is in alles om ons heen, en wanneer we het niet meer voelen of er afstand van doen, verbreken we een onmerkbare verbinding met alles om ons heen.

Het zit niet alleen in de fantastische wezens die ons al duizenden jaren verrassen en inspireren, betoverde prinsessen, geesten die uit de lamp komen, verborgen schatten, vogels die praten... het zit ook in de momenten waarop we geloven in onszelf, in onze mogelijkheden en in ons vermogen om altijd op te staan in welke omstandigheid dan ook.

Empathie, veerkracht, gezond vermaak, vreugde, geluk, genegenheid, expressiviteit, plezier, liefde... zijn positieve toestanden die onze levensomstandigheden kunnen veranderen, een licht en een magie aantrekken waarvan we dachten dat we die verloren waren.

Het opnemen van magie in het onderwijs heeft oneindig veel mogelijkheden, en de ongrijpbare relaties tussen alle dingen, verruimt onze capaciteiten en mogelijkheden tot ontwikkeling.

Creativiteit, verbeelding, verwondering en enthousiasme maken deel uit van een gezond en gelukkig leven dat wij als kinderen en volwassenen nooit mogen verliezen.