menu


maandag 28 november 2022

147: VERVLOEKTE FAMILIES, KENNEDY, ONASSIS, BOURBON, GRIMALDI, ROMANOV, THYSSEN ENZ

 Door de geschiedenis heen zijn er families die als "vervloekt" worden beschouwd vanwege tegenslagen die niet alleen hun individuele leden zijn overkomen, maar die generaties lang van ouders op hun kinderen zijn doorgegeven. Beroemde families zoals de familie Kennedy, één van de meest gedocumenteerde gevallen van een familievloek, de Onassis, de familie Grimaldi, het Huis van Habsburg of de heersers van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk, die in de loop der jaren ongelukken, ziektes, vroegtijdige sterfgevallen of allerlei soorten tegenslagen en leed hebben meegemaakt. De Bourbons, de Romanovs, de dynastie van de Rothschilds, de Sjah van Perzië zijn eveneens bekend.

Andere families zoals de Thyssens, de Savoye, en vooral relevant is het geval van koningin Victoria I van Engeland, die een erfenis van hemofilie naliet in verschillende monarchieën in Europa, waardoor de meeste mannelijke nakomelingen vroegtijdig stierven en leden, dit alles doet ons denken dat er een oorzaak moet zijn waarom dit gebeurt en hoe tegenslagen en ongelukken van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven, waardoor een familie als vervloekt wordt bestempeld.

Het bankwezen, de politiek, de farmaceutica, de auto-industrie, de mode, de film of zelfs de verkoop van alcohol, er zijn veel gebieden geweest waarmee de machtigste families op aarde rijk zijn geworden, om vervolgens, in sommige gevallen, op rampzalige wijze in ongeluk te vallen.