menu


zaterdag 15 oktober 2022

145: VERVLOEKTE JUWELEN-ROMANOV PECH, REGENT-DIAMANT, LIZ TAYLOR, CATHARINA, AGRA

 In deze nieuwe documentaire gaan we wat dieper in op de zo fascinerende wereld van edelstenen, met name kwartskristallen, amethisten, agaten, smaragden, granaten, robijnen, saffieren, diamanten en vele andere.

Grote juwelen zijn altijd in handen geweest van machthebbers, leden van het koningshuis, beroemdheden of degenen die grote rijkdommen hebben verworven: de Romanov-juwelen uit het oude Rusland, de Zwarte Orlov, de Hope-diamant met zijn rode fosforescentie, de Koh-i-Noor die nu in de Britse kroon zit, de Blue Heart van de Titanic...

Het zijn ongelooflijke stenen, miljarden jaren geleden gecreëerd in het binnenste van de Aarde, die, eenmaal aan het licht gebracht, het beste of het slechtste in de mens naar boven halen. Vele zijn verworven na moord, diefstal, wat leidt tot ongeluk voor de onrechtmatige inbezitnemers en hun families van generatie op generatie.

In de meeste gevallen is het ambitie, hebzucht, afgunst… en ze zijn omgeven door omstandigheden waarin op de één of andere manier misdaad aanwezig is, wat in het geheugen van de kristallen blijft, waardoor ze die negatieve frequenties opstapelen die vervolgens worden doorgegeven aan hun toekomstige eigenaars, wat in veel gevallen ongeluk, pech en tegenslag brengt voor hun families. De Wittelsbach-diamant, de diamant van Elizabeth Taylor, de Idol’s Eye, de Agra, de spinel genaamd Zwarte Prins, de vervloekte Heron-Allen amethist, de ring van Alfonso XII en vele andere.

Veel auteurs zijn van mening dat deze realiteit van de "vloek van de stenen" moet worden opgevat als een levensles: kwaad doen heeft zijn gevolgen.