menu


zaterdag 7 mei 2022

134: OUDE CHINA-KEIZERS, KWAN YIN, DOU MU, DANA, CHINESE MUUR, ONSTERFELIJKHEID

 In deze nieuwe videodocumentaire zullen wij ons verdiepen in de duizendjarige oorsprong van de oosterse cultuur, die verbonden is met de goden uit de hemelse sferen, iets wat niets te maken heeft met het huidige China waar enkel onderdrukt en geknecht collectivisme bestaat.

Het begin van deze grote beschaving gaat zo'n 5000 jaar terug tot de regering van Huangdi of de Gele Keizer, toen een goddelijk geïnspireerde cultuur tot stand kwam, astronomie, schrift, techniek en geneeskunde werden ontwikkeld. De grote Koningin-Moeder van het Westen regeerde samen met de Jadekeizer, de opperste heerser van de hemel, in een jade paleis gelegen op de hemelse Kunlunberg, het Hsi-paradijs, waar de perziken van onsterfelijkheid bestonden.

In de Aziatische traditie is er Kwan Yin, de godin van barmhartigheid en mededogen, die al het lijden van de wereld gadeslaat, een godheid die tot op de dag van vandaag zeer vereerd wordt. In het Japanse pantheon is de belangrijkste godheid de zonnegodin Amaterasu. Bij de pré-Keltische volkeren was de godin Brigit, ook bekend als Dana, de machtige godin van de wijsheid. Dou Mu is ook een godheid die in heel Azië door zowel boeddhisten als taoïsten wordt vereerd. Zij staat bekend als de Moeder van de Zeven Sterren.

En kunnen we zeggen van de eerste keizer Qin Shi Huang, die in slechts 49 jaar het grote land China verenigde, vele verbeteringen voor de samenleving tot stand bracht en de Chinese Muur bouwde? En van het streven naar onsterfelijkheid, dat in deze culturen altijd als iets haalbaars is beschouwd? Het is iets dat in vele culturen wordt genoemd en de geschiedenis spreekt over onsterfelijke wezens.