menu


maandag 3 juli 2023

156: GRIEKEN HOLLE AARDE MYTHEN, GODEN OLYMPUS, HELDEN, ODYSSEUS, JASON, ORAKELS

 Griekenland is in het Westen de cultuur geweest die de meeste kenmerken heeft geërfd van wat Atlantis was, het hele scenario van het oude Griekenland speelde zich af in tijden voorafgaand aan de zondvloed. Dat waren tijden van magie, schoonheid en pracht in contact met de innerlijke Aarde, waar de goden van de Olympus: een goddelijke familie met aan het hoofd Zeus en Hera, met Apollo, Poseidon, Athena, Hermes, Ares, in totaal 12 soevereine goden en godinnen uit de mythologie, samenleefden met de mensen in die eerste tijden en gouden tijdperken van Atlantis, hen hielpen door steden te stichten, hen onderrichtten en hen begeleidden in hun ontwikkeling en evolutie.

In die tijd waren er ook de helden, dappere mannen die verschillende taken vervulden die hen door de goden waren toevertrouwd en die hen hielpen door hen te begeleiden bij hun heldendaden, zoals Odysseus en de nimf Calypso, Jason en de Argonauten op zoek naar het Gulden Vlies, die naar Colchis reisden, een plaats die verwijst naar de Aarde in het binnenste van de planeet. Andere mythen zoals Orpheus en Eurydice, Demeter en Persephone leren ons over deze mythische plaatsen die echt zijn.

De hoofdrolspelers uit de werken van Homeros, de Odyssee en de Ilias, eeuwige goden zoals Hermes en Athena, Ares, Poseidon... helden, nimfen, muzen, orakels... Hercules en zijn 12 werken, gevleugelde sfinxen... reuzen en cyclopen... Ze maken allemaal deel uit van een andere wereld die niet gebonden was aan materiële wetten, maar deel uitmaakt van de subtielere wereld van het binnenste van de Aarde.